top of page

ΑΓΡΙΑΛΙΤΙ
Βαγγέλης Γαροφάλλου
ISBN: 978-960-6840-45-6
             διαστ.: 14 x 21           σελ.: 148              τιμή: € 10,00

 

Μοιραία θηλυκά, διεφθαρμένοι πολιτικοί, κουτσομπόλες γειτόνισσες, μάγοι της μπάλας, ανεπρόκοποι ρεμπεσκέδες, ζώα του δάσους και χρήστες παραισθησιογόνων ουσιών συναντιούνται στο ίδιο βιβλίο, με ολέθριες συνέπειες για όλους τους.
Ο Βαλεντίνος Κονιόρδος παρουσιάζει το δημοφιλές τηλεοπτικό σόου Παίξε κι εσύ, που πλημμυρίζει με ταλέντο, κέφι και αίμα στο «Αγριάλιτι» μια συλλογή διηγημάτων που όσο διαβάζετε αρχίζει να σας φαίνεται όλο και πιο ανορθόδοξα οικεία.

ΑΓΡΙΕΣ ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ

Αναστασία Δ. Μπαξεβάνη

ISBN: 978-960-6840-50-0                 διαστ.: 14 x 21         σελ.: 76                 τιμή: € 9,00

Άγριο είναι το αυτοφυές λουλούδι που ριζώνει ακόμη και σε ακατάλληλο χώμα, που αναπτύσσεται ακόμη και σε αντίξοο περιβάλλον.

Διηγήματα βουτηγμένα στη σκοτεινά γοητευτική ατμόσφαιρα των φιλμ νουάρ...

Η «Μοναχική Παρτίδα» είναι το λιτό ημερολόγιο ενός μελαγχολικού ανθρώπου που προσπαθεί να δραπετεύσει από τη μοναξιά του. Όταν κάνει το βήμα προς τα έξω, έρχεται αντιμέτωπος με έναν κόσμο που δεν φανταζόταν... Η ιστορία «Άλλη Μέρα, Άλλο Κισμέτ» εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1960 σε μια συνοικία του Πειραιά, όπου άλλα ήθη διαμορφώνουν τις νόρμες της κοινωνίας και ωθούν τον πρωταγωνιστή να πάρει θέση με οποιοδήποτε κόστος... «Ο Εγκέφαλος», με το θέμα, την ελλειπτική γραφή και την κλειστοφοβική ατμόσφαιρά του, ταξιδεύει τον αναγνώστη σε ένα μελλοντολογικό και αλληγορικό νουάρ με πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις...

Η συγγραφέας μάς μεταφέρει σε κόσμους ερεβώδεις, στα μύχια του μυαλού των πρωταγωνιστών, στα άδυτα της ψυχής τους, εκεί όπου υφέρπει η βία, καταστροφική αλλά και λυτρωτική, άλογη αλλά όχι αναίτια…

ΔΡΑΣΚΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΩΣ

Άννα Πουλιάση

ISBN: 978-960-6840-48-7                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 386              τιμή: € 13,00

Η ηρωίδα μας γεννιέται λίγο πριν ξεσπάσει ο ελληνοϊταλικός πόλεμος. Γύρω της στροβιλίζονται τα μεγάλα πολιτικά γεγονότα της εποχής: ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, γεγονότα που θα σημαδέψουν τις αναζητήσεις της και τους προβληματισμούς της και θα διαμορφώσουν την ιδεολογία της. Ο νεανικός της έρωτας, η φοίτηση στο Πανεπιστήμιο και τα πιστεύω της θα την οδηγήσουν να λάβει ενεργό μέρος στους φοιτητικούς αγώνες του 1-1-4, στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη κ.ά. Χούντα. Ισχυρά συναισθήματα απογοήτευσης και αποχωρισμού, μια προδοσία και η διάψευση προσδοκιών για ένα καλύτερο αύριο την οδηγούν στην αυτοεξορία στο εξωτερικό και θα εξαφανίσουν τον αληθινό της εαυτό, τραυματίζοντας την αθωότητά της. Θα οδηγηθεί σε μια ατέλειωτη εσωτερικότητα από όπου δεν θα μπορεί να ξεφύγει. Θα κατασκευάσει με τη λογική της μια πραγματικότητα που δεν είναι πάντα η αληθινή. Ισχυρές συγκρούσεις, διαψεύσεις και ένα αναπάντεχο γεγονός, θα μετασχηματίσουν την κατακερματισμένη ψυχή της. Η συναρμολόγηση των θραυσμάτων που ήταν ο θρήνος για έναν κόσμο που χάθηκε, και η ανασύνθεσή τους θα φέρουν την εσωτερική ισορροπία.

Μέσα από εσωτερικούς και εξωτερικούς αγώνες θα κερδίσει το δικαίωμα της δημιουργίας, για να κάνει, όπως και όλη η γενιά της, μια δρασκελιά στο φως.

Ή ΑΥΤΗ Ή ΤΙΠΟΤΑ

Βίκυ Γεωργοπούλου

ISBN: 978-960-6840-36-4                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 382              τιμή: € 13,00

Ο Κωσταντής, γεννημένος σε κάποιο νησί του Αιγαίου, ευγενικός και καλλιεργημένος, από καλή και περήφανη γενιά, μπαίνει ορμητικά στη ζωή, όπως ταιριάζει σε έναν νέο άνθρωπο. Τα αισθήματα και οι πράξεις του συνοψίζονται σε δυο φράσεις, που τον σημαδεύουν από την αρχή της ζωής του. Ακούγονται μεγάλα λόγια και μοιάζουν υπερβολές. Τις ακολουθεί πιστά. Αγνός και ευθύς, αρνείται το ψέμα και την υποκρισία των ρόλων που απαιτούν οι κοινωνικές συμβάσεις, διαλέγοντας την αλήθεια των αισθημάτων του. Κι όπως όλες οι επιλογές, έτσι και οι δικές του έχουν και συνέπειες. Αλλά αισιόδοξος, ρεαλιστής και πεισματάρης μπροστά στις αντιξοότητες, βαδίζει πάντα μπροστά, θέλοντας να γνωρίσει όλους τους κύκλους της ζωής, ως το τέλος.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ

Σταύρος Μαλιχούδης

ΙSBN: 978-960-6840-54-8                 διαστ.: 14 x 21          σελ.: 152               τιμή: € 11,00

Ένα βιβλίο γραμμένο στην πρωτεύουσα της κρίσης, με πυρήνα και ορμητήριο τις πλατείες του κέντρου. Εκεί όπου έρχονται μονάχα για να φύγουν. Μια νεαρή κοπέλα θυμάται και στοχάζεται, σπαράζει και αφηγείται την ιστορία εκείνου, του Σπόρου, που πολύ αγαπήθηκε, μα δεν κατάφερε να αγαπήσει κανέναν, ούτε καν τον εαυτό του. Μαζί, η ιστορία της ίδιας και τόσων ακόμη άστεγων ανθρώπων που, με δικό του τρόπο ο καθένας, βρίσκονται στην «άλλη» πλευρά. Έτσι κρίνουμε σκόπιμο να πιστεύουμε, τουλάχιστον. Ιστορίες στις οποίες τα ονόματα των πρωταγωνιστών, είναι τα μόνα που δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Ιστορίες τις οποίες επιλέγουμε να προστατεύουμε από το βλέμμα μας.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΙ

Συλλογικό

ISBN: 978-960-6840-53-1                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 200              τιμή: € 12,00

Ένα ποίημα και είκοσι εννέα χριστουγεννιάτικα διηγήματα, γραμμένα για πραγματικούς ή φανταστικούς κόσμους, για δύσκολες εποχές ή πιο φωτεινές μέρες, για πρόσωπα υπαρκτά ή και άλλα, που δεν υπήρξαν ποτέ ή έφυγαν απρόσμενα. Εκατομμύρια διαφορετικοί άνθρωποι γιορτάζουν κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα γεμάτοι πόθους, προσδοκίες και όνειρα, μαζί με παλιούς ή νέους φίλους, μεγάλες ή μικρότερες οικογένειες, τηρώντας παλιά έθιμα ή δημιουργώντας τα δικά τους. Κάποιοι στριμώχνονται σε αυτό το βιβλίο με σκοπό να τους γνωρίσουμε, να τους αγαπήσουμε, να ταυτιστούμε μαζί τους ή και να τους μισήσουμε, αλλά πάνω από όλα για να μας δείξουν ότι η ελπίδα φέγγει ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς.

Συμμετέχουν οι: Θ. Αθ. Αγραφιώτης, Γ. Αλέξη, Ά. Αναστασιάδου, Μ. Αναστα-σιάδου, Στ. Αδρεάδης, Κ. Βαϊμάκη, Ε. Βεκρή, Β. Βλάχος, Β. Γαροφάλλου, Μπ. Καλπάνης, Γ. Κοτσαύτη, Θ. Λυμπερόπουλος, Στ. Μαλιχούδης, Γ. Μελέτης, F. Muca, Ντ. Νασιοπούλου-Παπαγεωργίου, Έ. Παναγοπούλου, Κ. Πυξαράς, Β. Ριζηνού, Κ. Σημαιοφορίδης, G. Gemma, Ε. Τσιγκάνου, Γ. Φλώρου, Έ. Φλώρου, Ε. Φράγκου, Π. Χασιώτη, Ν. Χατζηαθανασίου, Μ. Χόνδρου, Ε. Χριστοπούλου, Λ. Ψαραδέλλη.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΝΑΥΑΓΙΑ

Συλλογικό

ISBN: 978-960-6840-42-5                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 170              τιμή: € 10,00

Ένα ξενοδοχείο σε ένα παραθαλάσσιο χωριό στη Σύρο, βγάζει στο διαδίκτυο μια προσφορά για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, για δίκλινα δωμάτια στη μισή τιμή. Δεκατρία ζευγάρια, εντελώς άγνωστα μεταξύ τους, θα βιαστούν να κάνουν κράτηση και θα καταλήξουν να περάσουν τρεις μέρες στον ήλιο και τη θάλασσα του Αιγαίου. Πόσα από τα ζευγάρια μας θα καταφέρουν να επιστρέψουν μαζί και πόσα θα χωρίσουν κατά τη διάρκεια αυτής της μικρής εκδρομής; Πόσα προβλήματα και συγκρούσεις θα φέρει στο φως αυτή η εξόρμηση στις αρχές του καλοκαιριού;

Δεκατρείς νέοι συγγραφείς που παρακολούθησαν το Σεμινάριο Δημιουργικής Γραφής των Εκδόσεων Πολύτροπον την άνοιξη του 2013 θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας αποδείξουν ότι η γραφή, όπως και οι σχέσεις, μπορεί να είναι ταυτόχρονα μια δύσκολη αλλά και μαγική υπόθεση. (Γ. Αλέξη, Σ. Αναστασόπουλος, Β. Βλάχος, Γ. Μελέτης, Β. Ξιφαρά, Μ. Παπαδάκη, Ε. Παπαχρήστου, Μ. Υφαντή, Γ. Φλώρου, Ε. Φράγκου, Η. Φωτίου, Π. Χασιώτη, Ν. Χατζηαθανασίου).

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ

Ντιάνα Νασιοπούλου-Παπαγεωργίου

ISBN: 978-960-6840-43-2                 διαστ.: 14 x 21        σελ.: 306               τιμή: € 13,00

Από την εποχή του μεσοπολέμου, αλλά και μετά, πολλά ήταν τα κορίτσια που όταν οι συνομήλικές τους έπαιζαν με κούκλες ή πήγαιναν σχολείο, υποχρεώ-νονταν από τις οικογένειές τους να ξενιτευτούν για να εργαστούν σε άγνωστα σπίτια. Η Μαρία, παιδί πολυμελούς και φτωχής οικογένειας αναγκάζεται στα εννιά της χρόνια να πάει να ξενοδουλέψει με αμφίβολο οικονομικό αντίκρισμα και χωρίς να της έχει πει κανείς τι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στα ξένα χέρια. Στο βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία της, ενώ ο γιος της Φαίδωνας προσπαθεί να ξεμπερδέψει τα κουβάρια της ψυχής της που μοιραία είναι μπλεγμένα με τα νήματα της δικής του. Δίπλα τους η Ηλέκτρα κι ο Περικλής, με παράλληλους αγώνες, πόνο και προσπάθειες.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που θίγει σημαντικά θέματα, όπως της παιδικής εργασίας και της αντιμετώπισης των ψυχικά ασθενών από τους οικείους τους και την κοινωνία.

ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΕΤΑΙΡΩΝ

Ονορέ ντε Μπαλζάκ

ISBN (set): 960-8354-02-1                διαστ.: 14 x 21          σελ.: τ. Α’: 581/ τ. Β’: 438       τιμή: € 20,00 έκαστος

Ένα αριστούργημα με κοινωνικές και μεταφυσικές ακόμη προεκτάσεις που ταυτόχρονα αποτελεί βασική αφετηρία του αστυνομικού μυθιστορήματος στην πιο δημιουργική και ανατρεπτική εκδοχή του. Η σπουδαία μετάφραση του Κώστα Σφήκα απελευθερώνει το χαρίεν, συχνά σκληρό αλλά πάντοτε επίκαιρο ύφος του Μπαλζάκ.

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Κατερίνα Επιτροπάκη

ΙSBN: 978-960-6840-47-0                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 106              τιμή: € 11,00

Μια συνάντηση παλιών συμμαθητών μπορεί να καταλήξει σε θλιβερές διαπιστώσεις; Μπορεί στ’ αλήθεια μια αρρώστια να εξαφανίσει τις μνήμες μιας ζωής; Μπορεί η εν υπνώσει σεξουαλικότητα ενός μεσήλικα να ξυπνήσει από ένα τυχαίο γεγονός; Γιατί οι singles δέχονται έναν ιδιότυπο ρατσισμό; Ο φόβος του χρόνου και του θανάτου μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην αέναη ματαιοδοξία ή την αυτοκαταστροφή; Κι η απώλεια; Πόσο οδυνηρή είναι η έλλειψη για μια γυναίκα που δεν έχει αποκαταστήσει τη σχέση με τη μητέρα της; Και πόσο πιο οδυνηρή για έναν άνδρα που οι άλλοι δεν έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του στο πλάι ενός αγαπημένου συντρόφου;

Στιγμές και ερωτήματα, μέσα από ζωές ανθρώπων που μπορεί να είναι γνωστοί μας, φίλοι μας, άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, αλλά και εμείς οι ίδιοι. Δώδεκα μικρά διηγήματα που καταπιάνονται με ανθρώπινες καταστάσεις, σχέσεις και συναισθήματα.

ΠΡΩΙΝΑ ΞΥΠΝΗΜΑΤΑ

Βαγγέλης Γαροφάλλου

ISBN: 978-960-8354-87-6                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 118              τιμή: € 10,00

Πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή όταν ξυπνάς από ένα συνεχές, βάρβαρο και επίμονο «ντριν-ντριν»; Πόσο καλά μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα όταν νιώθεις την ανάγκη να κρυφτείς κάτω από τα σκεπάσματά σου, αλλά πρέπει να βγεις έξω, στην γκρίζα πραγματικότητα της μεγαλούπολης; Οι ήρωες του βιβλίου αυτού δυσκολεύονται να ξυπνήσουν. Αλλά είναι αναγκασμένοι να το κάνουν. Καθένας για το λόγο του...

Έξι πεζογραφήματα που ξεκαθαρίζουν γιατί το ξυπνητήρι βλάπτει σοβαρά την υγεία.

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Στέλλα Καραμπακάκη

ISBN: 978-960-6840-33-3                 διαστ.: 14 x 21        σελ.: 142               τιμή: € 10,00

Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια. Για αυτά που είναι άνετα ξοδεύουμε τα λιγότερα χρήματα και τον λιγότερο χρόνο, για μια σημαντική έξοδο, όμως, επιλέγουμε εκείνο το ζευγάρι που έχουμε χρυσοπληρώσει, ωστόσο θα μας κάνει να υποφέρουμε όλο το βράδυ. Γιατί οι γυναίκες επιλέγουν άντρες που τις πονάνε; Γιατί οι άντρες επιλέγουν μονάχα παπούτσια που τους βολεύουν; Μπορεί πριν μερικές δεκαετίες οι άντρες να άλλαζαν τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα, σήμερα όμως οι γυναίκες αλλάζουν τους άντρες σαν τα παπούτσια.

Μια καυστική, θηλυκή ματιά στις σύγχρονες σχέσεις, περισσότερο παρωδία παρά δέσμευση και στάση ζωής. Το γυναικείο γοβάκι θέτει ερωτήματα για την ανεύρεση του σωστού συντρόφου και επαναφέρει μέσα από κωμικές σκηνές, απολαυστικά, με φρεσκάδα, καταλυτικό χιούμορ και ειρωνική διάθεση το πρόβλημα των ρόλων των φύλων στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

ΕΝΑ ΜΠΑΚΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στέλλα Καραμπακάκη

ISBN: 978-960-6840-40-1                 διαστ.: 14 x 21           σελ.: 110              τιμή: € 9,00

Στο κατώφλι της οικονομικής κρίσης, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου αναζητά, αν όχι τον τέλειο άντρα, τουλάχιστον έναν σύντροφο. Οι παροιμίες της αθυρόστομης γιαγιάς της, που αναβλύζουν πηγαία σε κάθε δύσκολη κατάσταση, τη βοηθάνε να εκτονωθεί, και κάποιες φορές να βρει μια λύση στα προβλήματα επικοινωνίας των δύο φύλων.

Η απολαυστική περιπλάνηση μιας σύγχρονης γυναίκας, με αυτοειρωνεία και καυστικό χιούμορ, στην Αθήνα λίγο πριν έρθουν τα πάνω-κάτω.

ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΔΗ

Στέλλα Καραμπακάκη

ISBN: 978-960-6840-35-7                 διαστ.: 14 x 21        σελ.: 90                 τιμή: € 9,00

«Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άντρας με έναν σκύλο; Μπορείς να τους εκπαιδεύσεις και τους δυο ή είναι καλύτερα να μην προσπαθήσεις καν;»

Μετά το Οι άντρες είναι σαν τα παπούτσια η Στέλλα Καραμπακάκη συνεχίζει να σατιρίζει τις σχέσεις των δυο φύλων που είναι σαν του σκύλου με τη γάτα. Μια ειρωνική, χιουμοριστική, καυστική ματιά στον τύπο του άντρα που υπήρξε, και υπάρχει ακόμα, ως γέννημα-θρέμμα, όχι μιας γυναίκας, αλλά μιας εποχής·-της εποχής του life-style και ενός τρόπου ζωής που τώρα πια φαίνεται πως φεύγει ανεπιστρεπτί.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ

Στέλλα Καραμπακάκη

ISBN: 978-960-6840-51-17               διαστ.: 14 x 21        σελ.: 140               τιμή: € 11,00

Ανήσυχες μέρες, διαδηλώσεις, φλεγόμενες νύχτες, κοράκια, μολότοφ, δακρυγόνα, κυρίες της καλής κοινωνίας, αναρχικοί, παπάδες, μαύρες κάλτσες, θρησκόληπτες γριές και οι θεοί του Ολύμπου που κατεβαίνουν στην Αθήνα, ανακατεύονται όλοι μαζί στον φοβερό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με κέντρο τα Εξάρχεια και εξαπλώνεται σ’ ολόκληρη τη χώρα, ίσως και την Ευρώπη.

Μια σουρεαλιστική, καυστική, μα πάνω απ’ όλα χιουμοριστική, πολιτική σάτιρα, για τις συγκρούσεις μεταξύ λαού και εξουσίας, καθώς και όλα εκείνα που θα μπορούσε να φέρει μαζί της μια κοκκινομάλλα που οι θαυμαστές της την ονόμασαν Επανάσταση.

bottom of page